Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2021. február 18., csütörtök

Új év....

Csendesen elkezdődött a január. Kirándulni új év napján elmentünk ide a közeli horgásztóhoz. Az idő elég jó volt, rengetegen voltak a tónál. Alig láttunk állatokat madarakat. Egy kutya kísért utunkon, szelíd barátságos volt, egy idő után elmaradt tőlünk, gondolom hazament. Miután a zajos tömeget magunk mögött hagytuk, a sárosabb dagonyázós helyen végre csend fogadott minket. Rengeteg hód rágta fát találtunk..Nem tudom a tó gazdája felmérte-e mennyi kárt okoz nekik az a pár állat ami tanyát vert a tó környékén. Az út mentén láttuk mind amit fotóztam, és nem kellett bemászni hogy fotót készítsek róla.. ez rengeteg rágásnyom.. friss, és régebbi is van.. 

Egy horgász épp fogott egy halat, tokhalat név szerint. Egy gémet is láttunk bár csak messziről. és sajnos az ember megint tiszteletét tette  a tóparton is.. kitudja mi volt azokban a hordókban.....hmmmm.. nem is értem.. sosem fogom megérteni miért nem lehet a szeméttelepre bevinni? 




































az elhagyott hordók... 😣

gém a távoli ártérben a fán




tok hal



falusi látkép a tótól...

a barka már előbújt a jó időre


Hazaértünkkor még a madárkák az etetőre szorgalmasan jöttek, egyszer csak szétröppentek..  szembe a szilvafán megjelent az ellenség.. egy karvaly.. roppant jól álcázta magát.. A környékbeli madarak réme.... felfedezte hogy ide sokat járnak a cinkék, verebek vörösbegy.. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése