Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2021. február 6., szombat

Mátraszelei Tó

Beköszöntött a szeptember... gyönyörű napos meleg indiánnyár készülődött.. Kihasználva  a jó időt, ismét egy régen látogatott helyre mentünk, remélve, hogy bebocsájtást kapunk. 

Mátraszelén az egyik vállalatnak van egy zárt horgásztava, kizárólag engedéllyel lehet belépni. Kísérletet tettünk hátha - mivel nem horgászunk csak fotózunk - nem zavarva a pecásokat tehetünk egy sétát a tó körül, és a csendes környezetben megpihenhetünk kicsit. A bejáratnál a halőr kissé hűvösen fogadott, de a kollégája már belátóbb volt, hisz a nyakunkban lógó gépeken kívül semmilyen más "halfogó" eszköz nem volt nálunk. 

Bebocsájtást nyertünk, és megkezdtük sétánkat a tó körül. A korábbi években itt láttunk egyedül búbos vöcsök nőstényt, de sajnos az őr elmondása szerint egy héja elkapta, az apa madárt pedig egy harcsa kapta el, ami a tóban él - a természet rendje működik.. eszel, vagy esznek... - szóval, madarakat már nem láttunk, sokat, de nagy csobbanásokat igen. Az a nagy harcsa ami a tóban lakik már sok horgászt oda csalt, hátha sikerül kifogni, de eddig nem sikerült, egy horgász félig meddig már majdnem kifogta, mikor a zsineget elszakította a termetes hal. 




Egy galamb is leszállt a kövekre hűsölni, és ivott a tó vizéből.. A tóparton fás, ligetes rész ismétlődik a nagy épület körül. Ezeknek a fáknak a törzsén pillantottam meg egy pókot, aki ügyesen egész hosszú hálót próbált szőni magának a tél előtt még, hogy elbújhasson később valamelyik fa odvába. 



Régebben több gyíkot is sikerült fotózni itt, de most csak apró madarak repkedtek a lombok között fotózhatatlanul.. A partszélen, viszont sok szép szitakötőt sikerült lefotózni.










Pókok, és pókhálók, és gyönyörű kék ég, csend jellemezte a további sétánkat. Egy kis beugrónál egy padnál megpihentünk, és elfogyasztottuk a szendvicset amit hoztunk magunkkal. 














Búcsúzóul egy nagy színjátszólepke kísért a kapuig minket, elbúcsúztunk a halőrtől, aki látva a sok csodás fotónkat kérte is látogassunk vissza majd tavasszal is e csodás helyre. 



Elköszöntünk és hazafelé vettük utunkat.
Csodás nap volt, kellemes élményekkel, és megnyugtató zöld környezetben.  









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése