Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2021. február 8., hétfő

Gombalesen...

 A kellemes meleg őszi idő folytatódott, de mivel eső már elég sok esett, gondoltuk a Mátrában biztosan fellelünk néhány gombát, ami mindig jó téma egy kiránduláskor. Szedni már nem szoktunk, kivéve ha elvétve pár vargánya az utunkba akad, vagy laska gomba, de abszolút az esélytelenek nyugalmával indultunk el utunkra. Megfigyeltük, ha gombázni megyünk, sose találunk, még mérges gombát se, ha fotózni indulunk, akkor dögivel kerül a szemünk elé az ehető gomba több fajtája is.

Tehát ismét a Mátrába indultunk. Az autót letettük ahol szoktuk, és gyalogosan mentünk tovább szokott sétánkra.











Kedvencünk a mesegomba vörös-pöttyös kalapja sok helyen felbukkant a fenyőerdő szélén. Pöfetegek tábora gazdagította a kínálatot, nekihasaltunk fotózni. 

Utunkat tovább folytatva ligetes erdőrészbe értünk vegyes fákkal. Itt lencsénk elé került tintagomba, és egy szép méretes őzláb is, nem messze kisebb példánya is. Nem szedtük le, hagytuk, hogy jövőre szórja el ott spóráját. 




Kedvenc erdőnkbe érve felfedeztük a helyeket amiket eddig is bejártunk, mókust láttunk sajnos nem fotózható helyen, de sok érdekes témával gazdagítottuk fotógyűjteményünket. Fény-árnyék játék, vegyesen gombák, pompás színek..















Kellemesen elfáradva sétáltunk vissza az autóhoz, és jöttünk farkaséhesen haza.. Csodálatos nap volt..





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése