Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2021. február 20., szombat

Kis barátunk a vörösbegy...

Tavaly vettük először észre jelenlétét. A kertben többször megjelent, a tujaágakon pihent. Valószínűleg a közelben lehetett a fészke. Itt telelt... utána néztünk mit eszik, ha már közelünkben lakik, akkor etessük is ezt a kis helyes törékeny madárkát a többiekkel együtt. Bevásároltunk a termény boltban, és izgatottan vártuk  mikor jön az etetőre. 

Nemsokára meg is jelent. Eléggé félénk és óvatos volt eleinte, de észrevette a finom és bőséges a kínálatot az etetőn, egyre többször jött. Mára már annyira felbátorodott, hogy a  verebeket és a többi madarat is ő "rakja rendbe" ha valami sumákságot csinálnak, vagy netalán összevesznek az etetőn a magvakon. 

Ő lett az etető őre.. Több etetőt üzemeltetünk a ház körül, de ide az ablakunk elé imád jönni. Itt biztonságban érzi magát, és nagyon szeret itt enni. 






















Kis kékcinkék is nagy barátok, sokszor jönnek a finom falatokért. Néha nagyon vicces pózokban válogatják a magokat, de nagyon figyelmes kis madarak..  a karvaly néha erre fordul, de a házak között nem nagyon szeret vadászni, inkább a terep a kert az övé.. ott messziről magas fenyőkről belátja a kerteket, és kiszúrja a leendő áldozatát. Az elülső etető biztonságos a kismadaraknak. Nekünk pedig kész főnyeremény hiszem nem kell órákat fagyoskodni kinn . Elénk jönnek, házhoz. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése