Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2022. június 12., vasárnap

Séta a vasút mentén, seregélyek....

 Egy nagyon érdekes nyilvános gyűlésen vettem részt nemrégiben, ami a város útjainak a fejlesztéséről szólt. Sajnos igen csak kevesen voltak kíváncsiak arra, mit is építenek hamarosan, és mit fognak felújítani a városrészünkben. Mivel a projekt nagyon is a közelben fog folyni, pont ezért is mentem el, mennyire lesz hatással életünkre, mennyi kellemetlenséggel kell számolni. 

Talán 10-15 fő volt kíváncsi a változásra. Borítékolom, hogyha majd a elkezdik az egészet, mennyi elégedetlenkedő lesz aki posztol a fb-on. Pedig ahogy nekünk, mindenki másnak is bedobtak egy a/5 méretű tájékoztatót, amin egy miniatűr térképen kellett eligazodni, merre hogyan készül az út. Ennek okán is mentünk el, hogy remélve kissé nagyobb felületen is láthassam mi ez az egész. Természetesen a bővebb tájékoztatás is érdekelt, és kérdéseim is voltak a projekttel kapcsolatban... 

A két település részt összekötő útról volt szó, továbbá az ipari park, és a 23 főút összekapcsolásáról is beszéltek, ami kiváltja, hogy a vasút utáni település részt mentesítsék a nagyobb kamion forgalomtól. mivel főforgalmi úrtól beszélünk, ami Eger felé megy. 

Ha nem is teljesen kielégítő válaszokat kaptunk,  akik kérdeztek, de mindenképpen igyekeztek felvilágosítást adni arról mi is lesz itt. 

Kíváncsi voltam a vadak hogyan is élik meg ezt a változást, mennyire lesz átjáróház a kertünk, hisz az állatok nem igazán tehetnek arról, hogy az ember elveszi az élőhelyüket... Mennek amerre van "út". 

Szóval kisétáltam a vasúthoz, hogy megnézzem elkezdték e már amit beígértek...

Kis része elkezdődött már, a nemti úton régészeti feltárásokat végeznek, mert találtak valami középkori leletfélét, többet egyelőre nem mondtak erről.





Egyelőre néhány földkupac látszik az építkezésből.

Tovább bóklásztam a vasút mentén, és inkább a természetet fotóztam, az üde zöldet, mezei zsúrló zöldell.. Kertemben a snidling csodálatos rózsaszín pompomokat virágzik, és a csipke is virágba borult. 













Egy nagy csapat seregélyre lettem figyelmes, ott cserregtek nem messze a patak túlpartján, és a szántóföldek felé szálldostak csapatostul időnként. Aztán követve őket az egyik gazda takarította be a teheneknek a zöld lucernát, és az alattuk lévő bogarakra vadásztak. 







Két rövid videó mobillal, a repkedésükről...




 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése