Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2022. január 18., kedd

A tónál...

Kellemes langyos napnak indult. A nap gyönyörűen sütött, ez már elég ok volt arra, hogy a közeli víztározó-tóhoz kisétáljunk. A gépek akkumulátora feltöltve, bevetettük magunkat a szokásos úton. Ahogy a fotókon látszik, a mezőn még híre hamva se volt az ősznek, pedig október közepét írtunk. 



Láthatóan zöldellt a rét még, ahogy a gát tetejéről készítettem a fotót. A hegyek is még váratták magukat, mert nem volt fagy addig, ami beszínezze a leveleket.

A nagy nyári meleg erősen megcsappantotta a tó vízkészletét, akár hol nem is lehetett horgászni. A nagy medence egyik fele teljesen kiszáradt, csak a saras iszapos meder volt látható.







Távolabb a másik parton sok horgász lógatta a botját.. de mi végig sétáltunk ezen az oldalon, és a felső gátnál mentünk át csak a másik oldalra.
A fák bokrok, itt már kissé színesebbek voltak, az ecetfa varázslatos színeket produkált.




Az egyik nyárfa is már az őszre készült hatalmas magas ágain arany sárga levelek voltak, és a sétány is csodálatos színekbe öltözött. 





A vörös tölgy is mutatta szépséges sárga-arany piros leveleit. Tobzódott, a tó környéke a színekben.




A kecskerágó bokrok, és a csipke bokrok is pazar színeket ontottak.








Az egynyári seprence olyan földöntúli ragyogással vonta be azt a területet amin virágzott, hogy az ember szeme belekáprázott a fénybe. 




A felső zsiliphez érve már több fotótéma akadt. Legyek, a sziget, ami teljesen körbe apadt, atalanta lepke, piros mérgező bogyók, és egy piros légivadász.. 










A gát másik partján ahol még volt víz, és be lehetett a tó nagy részét látni, pár apró fotótéma akart csak. Tűzlepke, és egy tarka lepke. Egy egerész ölyv az autó út másik oldalán a domboldalban vadászott, de csak szemmel tudtam követni a vadászatát, annyira gyors volt. 








Teljesen körbe értünk. A gátháznál egy csónak árválkodott, és aztán megjelent végre a hattyú... Észre vettem még a sűrűben a part mellett egy kacsa házaspárt is, bár elég messze voltak tőlem. A hattyú viszont büszkén pózolt a kamerának. 







A következő részben a Mátrába beköszönt az ősz.. 

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése