Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2020. július 28., kedd

Virágok a kertben..

Nagyon sok idő kirándulásra nem volt. Valami mindig közbe jött. A kutyusunk is kis ápolásra szorult, de szerencsére nem nagyon, mindettől eltérően a kert lett kis időre a fotóhely. Beindult a sok szép virág, és elkezdett nyiladozni. 
Mályva rózsáim hihetetlen színeket produkáltak, elő jött olyan is a magok közül, amit nem is tudtam hogy van. Tavaly rózsaszín és mélybordó volt.  Idén fehér , babarózsaszín, piros fakó rózsaszín, érdekes kevert rózsaszín kelt ki. Magot egészen biztosan szedek külön bezacskózom minden színből amit lehet. Kitaláltam hova tudnék ültetni még ilyen virágot, ahol jó helye lesz és éke a kertnek. Napraforgóim is kinyíltak, hajnalka is virágokat bontott, és lassan beszövi a teraszt árnyas leveleivel. Kaktuszok is nyíltak az idén, különleges virágaival kápráztatott el minket. A terasz előtti régi fateknőben porcsinrózsa is helyet kapott, már az is ontja napról napra virágait. 






















Sajnos a veteményesben is beindultak a kártevők, itt éppen egy krumplibogarat kaptam lencse végre, és a lárváját ahogy falatozza a levelet. Tettünk ellene, szerencsére megszabadultunk eme kártevőktől.



A kétszer újra vetett uborka végre meghozta a terméseket. mostanában ontja a termést. eddig kb. 6 kg ubit szedtünk le, amiből természetesen savanyú uborkát készítettünk, és napi fogyasztásra is sokat eszünk a zsenge roppanós zöldségből. 



A fotók a blogbejegyzésekben nagyobb méretben is megtekinthetők, kattintás az adott fotóra!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése