Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2022. szeptember 6., kedd

Rövid kirándulás a Mátrába

Egy kellemesen hűvösebb napon gondoltuk régen láttuk az erdőt, felszedelőzködtünk, és irány az erdő.. Csodálkozásunkra a sorompó ami addig lezárva állt, tárva nyitva egyetlen teremtett lélek se volt a közelben, sőt tiltó tábla se, hogy nem szabad tovább menni.

Mi bátran beljebb mentünk egészen a Bec kútig, ittunk forrásvizet, ott leállítottuk a kocsit, hatalmasat sétáltunk az erdőbe, fotókat készítve a tájról ami a szemünk elé tárult. kb 1 jó órát sétáltunk ott..













Sajnos a böjtje meglett.. ugyanis mikor visszafelé mentünk a sorompó le volt zárva.. mellette képtelenség volt autóval elmenni, direkt így van megcsinálva, hogy ne szökhessenek be illetéktelenek az erdőbe.. Nagyon mérgesek lettünk, hisz miért hagyta és ki nyitva a sorompót, miért nem hajtotta maga után vissza, vagy csak hajtotta volna félig be , biztosan nem megyünk tovább, hiszen látva hogy jön valaki vissza és bezárja isten ments hogy be menjük. Mivel semmiféle ilyesmit nem láttunk nagyon megörültünk jöttünkkor, annál mérgesebbek lettünk visszafelé.  Ott voltunk bezárva egy teremtett lélek se volt a közelben. Visszafordultunk, és megkerültük az erdőt a másik kijáratnál kissé forgalmasabb hátha ott kijutunk valahogy Fenyvespuszta felé. Az erdei úton komolyan halálfélelmem volt. Nem csoda hogy lezárták az erdőt, olyan veszélyes az út, nem is tudom hogyan járnak rajta az erdészeti autók. Volt ahol tényleg lépésben mentünk, mert igen csak labilis volt az út. Kikötöttünk a  Fenyvespusztai elágazónál. Próba szerencse alapon megpróbáltunk mellette elmenni de az csak terepjáróknak vagy valami nagy kerekű járgánynak ment volna mert mi szépen felakadtunk. A másik végen nem volt térerő sem, itt igen így még szerencse hogy a neten megtaláltam az erdészet telefonszámát, és segítséget kértünk. Akkor már 2. órája próbáltunk hazajutni sikertelenül. Aztán valami csoda lévén arra járt 2 biciklis fiatalember, akik segítségével kitoltuk onnan az autónkat. Az erdészet nem igazán erőltette magát meg hogy segítséget nyújtson.. a "majd megy valaki választ kaptuk..."
A 2 fiatalembernek a mai napig hálás vagyok hogy épségben hazajutottunk. Az erdészetet is felhívtuk nem kell segíteni megoldottuk.

Az biztos, hogy oda arra felé nem teszem a lábam azt hiszem soha többé.. Rettenetes milyen emberek vannak.. felelőtlenek.. igen azok, hiszen tárva nyitva hagynak olyan helyet ahova tilos bemenni. 
Nem érzem hibásnak magunkat amiért bementünk. 

Egy biztos.. legközelebb nem megyünk arra.. van szép hely a Mártában még elég.............

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése