Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2022. szeptember 6., kedd

Elő-nyár volt...

Már júniusban is látszott nagyon meleg lesz a későbbiekben ezért igyekeztünk kihasználni a jó időt, fotózgattam amennyit tudtam, pihenés képpen a gyöngyök és a házmunka között. Közben vendégeim is érkeztek, így készültem arra is.

A kert virágba borult a rózsák, a lonc illatozott a mézalmácska is beérett és minden nap mentem enni róla a finom gyümölcsöt. Arra lett amúgy figyelmes hogy a korábbiakban említett seregély raj itt maradt a környéken, és szemet vetettek a környék cseresznye, illetve meggyfáira, vagy bármilyen bogyós gyümölcsre, amit meg tudnak enni. Hát isten bizony nappal őrséget álltunk az árnyékba a fa mellett, mert ugyan apró szemű lett az idei termés, de annál több volt rajta. Éppen kezdett érni és elég nagy csapat seregély volt ahhoz hogy lepusztítsa a várva várt termést. A mézalmácskán vettük először észre hogy rákaptak a környékre. Szerencsére természetes űzőnek ott volt a kutyusunk, nem igazán szereti a betolakodókat, legyen ember, állat, madár. Itt ő az úr a kertben, őrzi is rendesen. 

Kacsafarkú szender szálldosott a loncon, nem kevés időbe telt érdemi fotót készíteni róla.. Kék fadongónak is ízlett a lonc nektárja, és több méhecske is vendégül látta magát rajta. 





























az őrszem seregélyek


Folyt. köv.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése