Üdvözöllek...

Köszöntelek a Blogomban.. nézz szét, olvasgass, és ha tetszett írj megjegyzést.. Üdv.. Gyöngylány 

 

 

 

 

2022. február 1., kedd

Mese a karácsonyi díszekről....


Volt egyszer, hol nem volt, egy szekrény mélyén lapult pár régi besárgult műanyag karácsonyfa dísz. Szegények nagyon szomorúak voltak, hisz az idejük lejárt, és nem kaptak helyet a karácsony fán, kopottságuk sárga régi színük miatt. Teltek múltak az évek, elő se vették őket. Idén aztán a gazdájuk, rendet rakott a nagy karácsonyi dobozok között, ahol megtalálta a régi díszeket. Gondolt egyet a gazda, és mivel tudta egyik kedves ismerőse foglalkozik felújításokkal, megkérte, tud a valamit kezdeni ezekkel a régi kopott sárga díszekkel.
A díszek nagyon megörültek, hogy gazdájuk ismét elővette őket, izgatottan várták a napot, amikor elvitték őket ahhoz, aki majd új ruhába öltözteti őket.
Eljött a nap útra keltek, megérkeztek a műhelybe. Szépen elhelyezkedtek a munka asztalon, és az átalakító neki fogott a munkának..
A hosszú csepp alakú díszekről lekaparta a kopott csillámos részt, felcsiszolta, és lealapozta őket. Így történt a gömbökkel is.
Az átalakító szabad kezet kapott színben, és mintákban, mivel jól ismerte a karácsonyi díszek gazdáját, tudta milyen színeket, mintákat szeret, az újabb díszekhez is a karácsonyfán és a lakás dekorációhoz is passzolnia kellett a díszeknek.
Alapozás után megkapták az alapszínt, minden forma mást. Ezután a hosszúakra került kis decoupage és hópaszta, meg csillám, szépen keretbe a téli tájkép, amit ki is kontúrozott az átalakító, kihangsúlyozva a téli tájkép jeges, havas mintáját.
A többiek is hasonlóképpen jártak, kettő más színt kapott, és kissé visszafogottabb mintát.
Lakkozás után alig várták a díszek, hogy a masnik rákerüljenek, így lett tökéletes az egész együtt.
Ezután az átalakító még lefotózta őket, büszkén kihúzták magukat, kicsit pózoltak is, mert teljesen megújultak külsőjükben.
A díszek vissza utaztak a gazdájukhoz, aki mit sem sejtett külsejükről, hisz csak útmutatást adott az átalakítónak.
A gazda nagyon nagyon megörült csodás új díszeinek, megköszönte az átalakítónak a csodás munkát, és rögtön ki is díszítette vele saját munkahelyét, szalonját, ahol a vendégek ünnepi körmei készülnek, és jutott belőlük a fenyőfára is.
A díszek teljes új pompájukban büszkén csillogva örültek új helyüknek.


Itt a mese vége.. búcsúzom ezen estére...

Előtte...


Utána















A végére egy kis videó. 
Sajnos jobb minőségben nem sikerült feltölteni, 
mert túl nagy a fájl méret. 
A jobb verziónál élesebb tisztább a videó
 ugyanis készült belőle több verzió, de ide ennyi fér el csak. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése